Massage

Een massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kan ook stress worden verzacht en de gevolgen daarvan zoals een stijve rug en nek, slaapproblemen of spanningshoofdpijn.

Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Met een ontspannen lichaam kun je ook geestelijk makkelijker tot rust komen.

In mijn massages gebruik ik een combinatie van intuïtief masseren en de Chi-Wit massage. Daarnaast stroomt tijdens de massage ook Reiki-energie door het lichaam wat op een zachte manier helpt om blokkades op te heffen en een ontspannen lichaam te krijgen.

Intuïtieve massage

Intuïtief masseren is masseren vanuit het hart en de intuïtie door middel van warme olie. Deze massagetechniek is gebaseerd op de klassieke- en holistische massage waarbij er aandacht en respect is voor de ontvanger. Elke massage is uniek.
Deze vorm van massage is erop gericht om het lichaam en de geest te laten ontspannen. De massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en de organen.

Bij intuïtief masseren staat de hele mens centraal.
Een ontspanningsmassage heeft een weldadige werking op lichaam en geest.

Chi-Wit massage

Chi-Wit betekent ‘levensboom’. De Chi-Wit massage richt zich op de wervelkolom. In je wervelkolom komen de zenuwen van de lichaam samen, van daaruit staan ze in verbinding met de rest van je lichaam. Als de levensenergie goed kan stromen door wervelkolom dan werkt dit door op de organen en je mentale conditie, tevens zorgt het ervoor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam in beweging blijft . Deze energie bepaalt onze vitaliteit, veerkracht en gezondheid.

Steeds vaker komen we mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit kan onder andere komen door stress of een erg druk leven. Ongemerkt wordt er dan spanning in het lichaam opgeslagen, dit kan zorgen voor pijn en vermoeidheid in de wervelkolom. De levensenergie kan daardoor ook minder goed stromen.

Resultaten:

 • Stimuleert de levensenergie
 • Verbetert de werking van de organen
 • Harmoniserend voor lichaam en geest
 • Ter vermindering/verzachting van lichamelijke klachten

Reiki behandeling

Reiki is van oorsprong een oeroude krachtige Japanse heelkunst. Reiki kan worden vertaald als Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Deze energie is de oorspronkelijke, liefdevolle, scheppende kracht die ons in leven houdt. Alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam waardoor het lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau weer in balans worden gebracht.

Een Reiki behandeling is het doorgeven en ontvangen van de universele levensenergie en dit gebeurt door eenvoudige aanrakingen. Door middel van handopleggingen geleid ik de energie naar de plekken in het lichaam die het nodig hebben. Het lichaam ontvangt op dat moment extra energie en dat heeft de helende werking. Energieblokkades worden opgeheven, pijn verminderd, onrust wordt losgelaten en de balans wordt hersteld.

Wat kan Reiki voor je doen:
 • Reiki heelt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau;
 • Reiki zorgt voor een diepe ontspanning;
 • Reiki versterkt het afweersysteem;
 • Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen door middel van universele levensenergie;
 • Reiki heft blokkades op;
 • Reiki brengt ons weer in contact met onszelf en de processen, eigenschappen, vermogens die gezien mogen worden;
 • Reiki werkt bij alles wat leeft;
 • Reiki is onschadelijk en veilig;
 • Reiki is voor alle leeftijden.

Kortom; Reiki voelt als een massage maar dan met energie. Het versnelt het genezings- en bewustzijnsproces op alle niveaus in een tempo wat bij jouw lichaam past!

Bij een Reiki behandeling wordt er door de kleding heen behandeld.

Maak een afspraak